Aylmer Lookout

13.06.2016 07:41

Jupíí, další den, kdy se počasí povedlo, mám volno a můžu se vydat poznávat a objevovat Kanadu. Dneska míříme ve třech lidech na Aylmer Lookout. Jdu s Dominikem a Carterem. Tenhle hike se nachází kousek od Banffu. Začátek cety začíná u jezera Lake Minnewanka. Moc toho povídání dnes nebude, protože to byla cesta jednoduchá.

Nejdříve jsme tedy dojeli k jezeru Minnewanka, odkud se vydáme už po svých. Čeká nás 25km. Prvních 8km je velice jednoduchých, kdy jdeme podél jezera na skoro jeho opačný břeh. Potkáváme hodně lidí na kolech, kteří sem vyrazili z Banffu. Je to velice vyhledávaná trasa.

Kluci nasadili pekelný tempo, kdy nemám šanci je pomalu ani vidět. Já se neženu, jdu si svým tempem, které mi vyhovuje a u kterého můžu fotit. Takže si to užívám jinak než oni. Ano, vždy na mě počkají, abych je došla. Cestou jsem zahlídla pár veverek, jelenů a další menší zvířata. Nic významného. Po 8km docházíme k rozcestí, buď můžeme pokračovat stále podél jezera až do kempu a nebo se můžeme začít štrachat k Aylmer Lookout, odkud bude parádní výhled. Samozřejmě tu jsme kvůli tomu druhému. Takže pomalu začínáme 4km výšlap na Mount Aylmer.

Cesta vede lesem, tak toho pro začátek není mnoho vidět, ale nálada nás neopouští. Místama je možné narazit ještě na sníh, ale není to tak nejhorší. Naopak i osvěžení. Po několika kilometrech se dostáváme na náš vytoužený cíl: Aylmer Lookout. Podívaná parádní jako vždy. Je vidět Lake Minnewanka v celé kráse a k tomu hory, hory a zase jenom hory. Odpočíváme, dáváme jídlo a pak nás čeká vysilující cesta zpět. Stejných 12km jako jsme ušli teď. Ale i tak se výlet povedl.

Odkaz na fotogalerii: lucie-cestuje.rajce.idnes.cz/Aylmer_Lookout,_Kanada_2016

Odkaz na video: www.youtube.com/watch?v=PF3Rc_ZyCGw

Zpět

Kontakt

Lucie cestuje

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode